Deze training is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. In 5 trainingen worden verschillende vaardigheden aangeleerd om deze in de praktijk, de wereld, toe te passen. Kortom, een fysieke trainingscursus waarin je streetwise wordt gemaakt.

De fysieke trainingen vinden in een park plaats om zo praktijk gericht mogelijk te kunnen trainen.

WAT DOEN WE

  • Lichaamstaal herkennen van jezelf en anderen in voor jou stressvolle situaties. Wat roep jij bij een ander op en wat roept een ander bij jou op.
  • Zelfverdedigingsvaardigheden aanleren, zonder je zelfbeheersing te verliezen.
  • Wat te doen als je ‘getuige’ bent van machtsmisbruik. Handelingen die in je opkomen kunnen o.a. zijn: fysiek ingrijpen, filmen, politie bellen, en het kan ook zijn dat je het liefst hard weg rent. Herkennen van je eerste stressreactie;Vechten, Vluchten, Verstarren,  de bekende 3 V ‘s, zonder dat je hierover oordeelt en jezelf negatief toespreekt. Hulp vragen en hulp bieden zijn onderliggende vaardigheden.
  • Internetwijsheid; wanneer spreek ik wel/niet met iemand af. Hoe begeef ik me op de sociale media ; grensoverschrijdend of juist het bewaken van gevoelsgrenzen. Deelnemers brengen ZELF stressvolle situaties in die we gaan naspelen, zowel situaties op school als op internet.

DE STRAAT OP

Er zullen 4 trainingen in het park plaatsvinden en de 5e training: Een bezoek brengen aan Utrecht, met de trein. In het centrum van Utrecht de drukte opzoeken, denk aan de harde geluiden, veel mensen bij elkaar.
Wat we in de voorgaande lessen hebben geleerd over oa lichaamstaal ga je nu in de praktijk brengen. Er volgen allerlei praktijk gerichte opdrachten waarin je uitgedaagd wordt om lef te tonen in de drukte van de stad.
Nadien bespreken we wat je gedachten en gevoelens waren bij de opdrachten.